Международен пленер по абстрактна живопис

Международен пленер по абстрактна живопис – „Късноесенни трепети в София” в хотел Будапеща София

От 27 ноември до 4 декември Хотел Будапеща, град София ще има удоволствието за първи път да бъде домакин на международен уъркшоп на тема - Абстрактна живопис като тенденция в 21 век, мястото и в интериора и офисната среда. 
Идеята на уъркшопа е да предостави възможност за културни мостове между държавите, участващи в събитието посредством художниците, които ще бъдат избрани да представят страната си.
Очакват се участници от България, Македония, Сърбия, Украйна, Русия, Турция и Узбекистан.
В продължение на една седмица всички те ще имат чудесната възможност за изява с три платна на свободна тема, избрана от тях.
Художниците ще рисуват и разговарят на теми, които ги вълнуват, ще се запознаят със столицата и нейните забележителности и ще могат да посетят софийските галерии и музеи, от където да се заредят с идеи и вдъхновение за своите нови творби.
Кандидатите за участие в уъркшопа ще бъдат селектирани от Художествен съвет с куратор Огнян Кузманов.
Водеща идея на картините ще бъде - Абстрактната живопис като тенденция в 21 век, мястото и в интериора и офисната среда.
Картините ще станат част от експозиция, която ще бъде представена през 2019 година, която ще бъде обединена с картините от пленера "Хелиополис - 2018".