На мотор из България

Спомням си, че научих за важността и стратегическото географско положение на България в гимназията и, че имаме късмет, че сме там, където сме. Това знание, обаче, не оживя, докато не станах мотоциклетист - приключенец  . След като откриете необходимостта от проучване на нови маршрути извън града, нови възможности за приключение с мотоциклета ... идва променящата се природа, която България може да предложи: огромни равнини, високи планини, брегова ивица, история, прекрасни местни селища ... списъкът продължава.

Много от мотоциклетистите от чужбина, които знам, постоянно търсят нови преживявания и километри, за да се возят във всички тези различни страни . България и регионът обаче изглеждат като подценена дестинация и ето какво можете да направите, за да докажете, че са погрешни.

Хоп на полет до София , резервирайте хубаво централно място, което ще отговаря на вашите нужди. Най-добрият вариант е хотел "Будапеща" (ул. "Будапеща" № 92), където много от мотоциклетистите от цял ​​свят остават през летните месеци. Те предпочитат точно този хотел, защото предлага безопасно място за паркиране на велосипеди и мотори, а персоналът ще ви помогне да изчистите оборудването си от всякаква мръсотия ако е необходимо. Ще видите, че хотел Будапеща е не само приятелски настроен към кучета, но и приятелски настроен към мотоциклети. 

Ако се случи така, че трябва да купите / замените части на мотора преди да излезете навън, има много магазини наблизо, от които да избирате. Има магазин, наречен Zedmoto ( zedmoto.com ), разположен на ул. "Димитър Моллов" 24, където ще можете да получите повечето неща. (Други добри магазини включват motostar777.com и motoaccent.bg ). След като сте готови да пътувате - можете да се свържете с някой от мотоциклетните клубове в София (като Fire Wings MG Bulgaria и MC Brothers in Law) и ако имате късмет - карайте с тях.

Дори и ако в крайна сметка отидете самостоятелно или ако имате собствена екипировка, моля, имайте предвид скоростта на моторите в България - 50 км / ч в града, 90 км / ч извън града и 130 км / ч по магистрали. Тези ограничения са определени, за да ни помогнат да останем в безопасност и да се наслаждаваме на пътя. Говорейки за пътя - да вървим ! Ето някои от най-добре организираните екскурзии, които можете да опитате по време на посещението си. Отидете онлайн, за да разгледате някое от местните организации за приключения и те ще ви уредят с хубав мотор и всичко необходимо, което ви трябва . Първият ви проблем е решен. Все още не вярвате на маршрутите , които намирате онлайн? Момчетата, които отдават под наем, също организират  и пътувания.

Един от най -добрите маршрути, които предлагат е за любителите на планината - едноседмична мотоциклетна обиколка в Рила, Пирин и Родопите . Три планини звучат като доста,  за един уикенд, но пътуването е приблизително 700 километра, което го прави достъпно. Турнето започва с кратко пътуване до Говедарци - село, скрито в долните части на Рила, по протежение на река Черни Искър. Първият ден е въведение в това, което ще последва през следващите 2 дни и ви дава възможност да разгледате невероятния обект, където е разположен Говедарци. След закуска на следващата сутрин, трябва да сте готови за пълен ден каране. Маршрутът минава през езерото Белмекен - Юндола - езерото Батак - езерото В. Коларов - езерото Доспат и свършва в град Велинград, където прекарвате нощта. Уверете се, че сте заредили телефона, преди да излезете на втория ден - дори ако не сте човекът, който ще прави снимки, докато пътувате, няма да можете да устоите на някои от гледните точки. Първата дестинация за последния ден от пътуването ви е най-малкият град в България. Мелник е разположен в югозападната част на страната; в планината, която наричаме Пирин . Мелник е доста известен тук, защото от там идва най-хубавото червено вино. След това маршрутът ще ви отведе до курорта Банско , който е един от най-известните зимни курорти на полуострова, където ще вечеряте. В зависимост от това как вървиш с времето, на връщане в София можеш да посетиш и Рилския манастир , който освен, че е много живописен сам по себе си, е само едно от най-свещените места за българи. В зависимост от това колко хора са се присъединили към партито, цената ще варира между 340 и 470 евро, което включва каране, пътеводител, настаняване, закуска, застраховки, вход за всички допълнителни дейности и много повече.

Ако търсите малко по-кратко и по-спокойно пътуване, опитайте обиколка на Белоградчишките скали и пещера Магура. Първият ден ще ви преведе през великолепния панорамен проход Петрохан през планината и след това до Белоградчишките скали . Тези скали формират естествена крепост над град Белоградчик и те са невероятни. Тук ще пренощувате (имам предвид в града)). На следващия ден започва разходка до пещерата Магура , която е била обитавана от ловци още през 2700 г. пр.н.е. Рисунките на тези хора все още остават по стените на пещерата и можете да видите образи на жираф, ловни сцени и т.н. Връщането се случва през живописния пролом на Искър. Общият пробег на това пътуване е 500 километра и отново, в зависимост от броя на вашата група, цената ще варира между 310 и 440 евро (разбира се, всички услуги, изброени в предходния параграф, са включени в цената).

Това са само няколко от истинските възможности за напояване, за да се насладите в България . Ако вярвате, че горивото се движи във вените ви , не позволявайте на малките препятствия да ви пречат да имате най-доброто време. Вече сме запалили мотора ти , кога идваш?