• garden.jpg

Докторската градина в София

През последните години София стана все по-известна дестинация за млади интелектуалци и свободни художници от цяла Европа. Това отчасти се дължи на някои много специални места в града, където културната енергия е толкова силна, че дори да седите там, ще ви даде уникално положително усещане.
Така че, позволете ми да ви разкажа за такова място. В центъра на София има малък площад на зелено небе. Заобиколен от ул. "Шипка", ул. Сан Стефано, ул. Оборище и ул. Кракра, Докторската градина е малък парк, превърнал се в любимо място на младите хора в града.
Докторска градина е един от най-старите паркове в страната. Тя е оформена през 1889 г. около по-стар паметник на падналите медици в руско-турската война от 1877-1878. Този паметник все още стои в самия център на парка и той също така дава името му. Около паметника има малък площад, където започват алеите, водещи към четирите части на парка.

Паркът е наскоро реновиран и постоянно се поддържа в отлична форма - тревата винаги е подрязана, пейките са чисти. Една група хора, които често посещават парка, са малки деца, които обикалят и играят в специално организираните райони, както и техните родители / баби и дядовци. Ще видите, че същите хора ще ходят там всеки ден с децата си и това е създало осезаемо семейство между тях. Често родителите ще решат да хвърлят рожден ден на децата си в парка и това не е изненада, тъй като те се чувстват у дома си там. Родителите обикновено прекарват много време с децата си в парка, а Докторска градина е много удобна за това също защото всеки път, когато се чувствате като хапване, можете да вземете децата на приятно място в близост, като ресторант О! Шипка или Fly Bar . И двете имат вкусни предложения за обяд и открити градини, с достатъчно място за вашето семейство и приятели, което ги прави предпочитани места за такива случаи.
Непосредствено до Докторска градина има масивна сграда - Софийският университет . Често виждате студенти в групи, които виси в парка. Както е добре известно - бъдещето е в ръцете на младите и е чудесно, че младите умове имат такова място, където могат да отидат и да обсъждат всякакви теми в мир. Ако просто слушате шума около вас, докато ходите в парка, ще чуете младите хора, които говорят за философия или литература например или за социални въпроси ... Понякога това се случва на английски език, поради комуникацията с международни студенти, които посещават университет на Еразмус +, например. Докторска градина е място, където студентите се събират, за да споделят своите идеи за бъдещето и често това, от което се нуждаете, за една страхотна идея, е просто правилната среда. Обсъжданията им понякога ги водят до друго уединено място, вдъхновяващо мислене, където те могат да пият и докато измислят идеи - едно кафене, наречено Съюз на архитектите , което е наблизо, на улица Кракра .
Разбира се, учениците не винаги са ангажирани с обсъждането на тежки въпроси и трудни теми. Не, тъй като всички нормални хора обичат да се забавляват, затова не се изненадвайте, когато чуете силен смях, настроение и музика от една от малкото колиби като сгради в парка - това са студентите, празнуват изпита , или някой рожден ден. Винаги можете да намерите причина да се забавлявате добре, когато сте млади и с приятелите си, така че нека не анализираме мотивацията им за това. Понякога по пътя към Докторска градина студентите ще имат чаша кафе или пресен сок в бар де Руж , който е между Университета и парка. След като решат да напуснат парка и да отидат някъде другаде, студентите са изправени пред широка гама от барове и кафенета, където да отидат. Популярен избор е Джими , където можете да пиете, но най-вече - можете да имате наистина, наистина добър сладолед и изглежда, че това е нещо, което студентите оценяват. Заслужава да се отбележи, обаче, че и други отиват в много малък място, наречено [b] Café Тони [/b] , за пореден път от другата ул Шипка. Това е едно кафене, което може лесно да стане [i] вашето място [/i] , място, където вие и вашите приятели да се чувстват като у дома си. Наблизо се намира известният Парк Бар, където можете да се срещнете с много хора от цял ​​свят, докато се наслаждавате на непринудената, но стилна атмосфера на мястото. Големите прозорци са с изглед към парка и винаги са отворени, когато времето е добро, търговска атмосфера с релаксиращ зелен изглед на улицата.
Смесът от различни хора, които посещават парка, включва и хора, работещи в близките офиси. Някои от тях ще имат обяд там; други ще носят Cakey Bakey.