• garden.jpg

Докторската градина в София

През последните години София стана все по-известна дестинация за млади интелектуалци и свободни художници от цяла Европа. Това отчасти се дължи на някои много специални места в града, където културната енергия е толкова силна, че дори само да седите там, ще ви даде уникално положително усещане.
Така че, позволете ми да ви разкажа за такова място. В центъра на София има малко, зелено късче от рая. Заобиколена от ул. "Шипка", ул. Сан Стефано, ул. Оборище и ул. Кракра, Докторската градина е малък парк, превърнал се в любимо място на младите хора в града.
Докторска градина е един от най-старите паркове в страната. Тя е оформена през 1889 г. около по-стар паметник на падналите медици в руско-турската война от 1877-1878. Този паметник все още стои в самия център на парка и той също така дава името му. Около паметника има малък площад, където започват алеите, водещи към четирите части на парка.

Паркът е наскоро реновиран и постоянно се поддържа в отлична форма - тревата винаги е подрязана, пейките са чисти. Парка е пълен с малки деца, които обикалят и играят в специално организираните райони, както и техните родители / баби и дядовци. Често родителите решават да празнуват рождения ден на децата си в парка и това не е изненада, тъй като те се чувстват у дома си там. Родителите обикновено прекарват много време с децата си в парка, а Докторска градина е много удобна и защото всеки път, когато ви се хапва, можете да заведете децата на приятно място в близост, като ресторант О! Шипка или Fly Bar . И двете имат вкусни предложения за обяд и открити градини, с достатъчно място за вашето семейство и приятели, което ги прави предпочитани места за такива случаи.
Непосредствено до Докторска градина се намира Софийският университет . Често се виждат студенти в групи, които седят в парка. Както е добре известно - бъдещето е в ръцете на младите и е чудесно, че младите умове имат такова място, където могат да отидат и да обсъждат всякакви теми в мир. Ако просто слушате шума около вас, докато ходите в парка, ще чуете младите хора, които говорят за философия или литература например или за социални въпроси ... Понякога това се случва на английски език, поради комуникацията с международни студенти, които посещават университета по програма Еразмус +, например. Докторска градина е място, където студентите се събират, за да споделят своите идеи за бъдещето и често това, от което се нуждаете за една страхотна идея е просто правилната среда. Обсъжданията им понякога ги водят до друго уединено място, вдъхновяващо мисловната дейност - едно кафене, наречено Съюз на архитектите , което е наблизо, на улица Кракра .
Разбира се, учениците не винаги са ангажирани с обсъждането на тежки въпроси и трудни теми - не. Като всички нормални хора и те обичат да се забавляват, затова не се изненадвайте, когато чуете силен смях, настроение и музика от някоя от шатрите в парка - това са студентите, които празнуват изпит или някой рожден ден. Винаги можете да намерите причина да се забавлявате добре, когато сте млади и с приятелите си, така че нека не анализираме мотивацията им за това. Понякога по пътя към Докторска градина студентите пият чаша кафе или пресен сок в бар де Руж , който е между Университета и парка. Популярен избор е и Джимис , където можете да пиете, но най-вече - можете да се насладите на наистина, наистина добър сладолед и изглежда, че това е нещо, което студентите оценяват. Заслужава да се отбележи, обаче, че много отиват в друго малко място, наречено [b] Café Тони [/b] , от другата страна на ул. Шипка. Това е едно кафене, което може лесно да стане вашето място, място, където вие и вашите приятели да се чувстват като у дома си. Наблизо се намира известният Парк Бар, където можете да се срещнете с много хора от цял ​​свят, докато се наслаждавате на непринудената, но стилна атмосфера на мястото. Големите прозорци са с изглед към парка и винаги са отворени, когато времето е добро. Разнообразието от различни хора, които посещават парка, включва и хора, работещи в близките офиси. Някои от тях отиват да обядват там, други пък носят Cakey Bakey.