Из България с влак : Започнете вашето запомнящо се пътуване приключение от София

Пътуването с влак с 90 км / ч в малко купе с куп непознати е като от 19 -ти век, нали? Не и ако имате приключенската искра, която разделя истинския изследовател от туриста. Самото возене във влак от точка А до  точка В не е кой знае какво, а е по-скоро лесен начин да запалиш приключенския дух в теб. И ти го знаеш. Така че, да  потегляме...

Можете ли да си представите да пътувате с влак през цялата страна? Има новина за вас - България е точното място за това! Като част от известния маршрут "Ориент експрес" , България е изградила традиция за пътуване с влак. Хотел Будапеща е невероятно близо до централната железопътна гара в София (която току-що е реновирана), така че полагането на началото на това екзотично преживяване, няма да бъде проблем.

Днес хората пътуват из страната най-вече със собствени автомобили или автобуси, просто защото са по-бързи и това е, което повечето хора ги интересува тези дни. Това, обаче, добавя известно ретро очарование от на пътуването с влак . Хората, които избират този начин на пътуване, имат специално отношение към процеса и спазват социалните традиции от миналото, които допринасят за духа на преживяното.

Имайте предвид, че е много вероятно някой да започне чат с вас във влака, тъй като това е норма. Ще споделите преживяването с нови хора, които биха искали да научат повече за това къде се намирате, какво ще правите там и след тази първоначална част - разговорът може да отиде навсякъде. Като приятел на влака като това ще бъде много полезно, защото те биха могли да бъдат източник на много интересна информация за мястото, до което отивате и те също ще ви уведомят, когато е време да излезете от влака, тъй като няма аудио съобщения и имате да разгледате имената на железопътната гара, които са на кирилица .

Един добър маршрут, който ще ви отведе на различни места в страната за няколко дни, е София - Пловдив - Велико Търново - Бургас . Можете да купите билет София - Пловдив от гарата буквално половин час преди влакът да напусне (разбира се, може да го направите и предварително) за приблизително 10 лева (~ 5 евро). Това е безгрижно, кратко и сладко пътуване, което ще ви запознае с БДЖ (Български държавни железници) и ще ви позволи да се наслаждавате на великолепната природа по маршрута. Трите часа пътуване напълно си заслужават, защото ще откриете едно невероятно място - Пловдив. Повечето хора биха си резервирали следващия билет, след като излязат от влака, така че вземете билет за следващата си дестинация - Велико Търново (приблизително 12 лева или 6 евро) и се насладете на древните и модерни чудеса на Пловдив.

Маршрутът Велико Търново - Пловдив е доста живописен. Едно от най-великите неща за пътуване с влак в България е пейзажът, който е по-различен от този, който ще видите ако  пътувате с кола. В колата, най-вероятно бихте могли просто да погледнете планините около вас, докато във влака всъщност прекарвате много време през тях и гледката около вас се върти като филм. Това пътуване трае около 5 часа, в което ще видите почти всичко - започвайки с огромни долини и полета, които постепенно се превръщат в хълмове, пътят минава през високи планински села, преди да ви отведе до още един фантастичен град - Велико Търново . Старата част на града е на няколко километра от гарата, така че ако искате да проверите това - вземете такси, това ще ви струва не повече от 5 лева (~ 3 евро). Не забравяйте да резервирате билета си за следващата дестинация на изток - Бургас (~ 14 лева - 7 евро).

Пътят до Бургас е още 5-6 часа пътуване, което ще ви отведе от планинската местност, през огромна долина и след това ще стигнете до там - морския бряг. Веднъж в Бургас можете да се насладите на много чудесни места, започвайки с плажа, парка до плажа, центъра на града и много други - просто попитайте хората във влака за препоръки. За много млади хора в България директният маршрут София - Бургас (и Бургас - София) през лятото е свещен ритуал. Отнема 7 или 8 часа в повечето случаи и можете също да вземете нощен влак, но трябва да знаете, ще се почувствате по-скоро като да сте се качили на парти - влак, отколкото на обикновен.

По време на пътуването на влака из страната тук ще срещнете някои от недостатъците на старите вагони - липсата на модерни удобства за пътуване , например климатици и зарядни устройства за телефони. С правилната нагласа, обаче, ще разберете, че такива неща не влияят на пътуването. Вие сте на първо място, добрите хора около вас също, както и невероятната природа извън прозореца. Щастливи сме да Ви предложим последните две - това, което все още липсва сте само вие , затова се качете на влак и се насладете на пътуването.