• shopping.jpg

Шопинг тур в София

По време на престоя си в София естествено може да искате да пазарувате . Между другото, в тази част на страната местните се наричат Магазини ( Shopi ) . Името няма нищо общо с купуването на нещата - всъщност е името на овчарския мошеник, за който са известни Магазините. Местните хора в София ( Шопи ) са добре известни с практическата си философия;
Много популярна шега я обобщава по хумористичен начин: "Щом един магазин отиде в града, видял ароматни сапуни на стойка и си мислел, че те са нещо за ядене, купи парче. Той започна да яде, но скоро устата му се изпълни с пяна. Той каза: "Пяна или не, тя струва пари, ще я ям." (Източник: Уикипедия )
Човек винаги трябва да консумира това, което е купило, дори и да не е толкова добро, защото в противен случай би било загуба на пари ( неприемливо!) . Не се страхувайте да приемете този начин на живот за малко, защото по време на турнето, което сте на път да предприемете, няма да намерите нищо, което Магазините няма да се радват да харчат парите си. Така че нека да ударим пазарите !
От хотел Будапеща трябва да ходите само 2 минути, докато стигнете до кръговото движение на моста на лъва. След като пресечеш Лъвския мост от дясната страна е най-големият външен пазар в София - Женски Пазар . Ще бъдете изумени от това, колко драматично различни неща изглеждат от другата страна на улицата от вашия хотел! Женски пазар (дамски пазар) наскоро беше обновен, но все още запазва ориенталското виене, което районът има към него. Най-често срещаните неща, които можете да откриете, са пресни плодове, зеленчуци и билки, които по-голямата част от времето са произведени от продавача. Ако сте в настроение, можете да посетите някоя от малките улички около Женски Пазар и да намерите подходящи ориенталски магазини с всичко от тютюна до дарбука в тях.
От Женски Пазар ще откриете улица Княз Борис I. и на приблизително 300 метра завийте наляво, за да стигнете до ул . Пиротска . Това е красива пешеходна зона с много магазини, които предлагат сувенири, дрехи, аксесоари, козметика, обувки и спортни стоки на отлични цени. Има и няколко места за ядене или за отдих, за да се насладите на околната среда. Това е като малък търговски център на открито, с предимството, че е много по-приятно да прекарате времето си!
В края на ул . Пиротска , отляво, ще намерите добре запазена, неоренесансова сграда. Не се заблуждавайте за външния си вид - това всъщност представлява триетажно място на пазара, наречено Централно хали ( Central Market Hall ). Вътре, освен невероятната архитектура, ще намерите някои от най-добрите места за закупуване на розови продукти и шоколади, както и голямо сирене, вино и прясна риба. Това е, разбира се, ако можете да поставите очите си върху нещо друго освен красивата сграда.
Когато приключите да се насладите на всички вкусни изкушения, които централният Хали може да предложи, е време да продължите разходката си. Излезте през главния вход и отидете надясно, докато стигнете до подлезте на метростанция Сердика . Преминете през подлез под статуята на Света София и продължете напред, докато стигнете до Софийски дворец на справедливостта . Сега сте изправени пред две много интригуващи възможности. Ако тръгнете наляво на ул . Граф Игнатиев . (обикновено наричана "Графа"), ще намерите редица магазини за модно облекло и различни места за питие или кафе. Ще се сблъскате и с един от най-известните пазари на отворени книги в София - на площад "Славейков" . Там можете да намерите много книги на английски език и на различни други езици. Ако продължите направо, ще намерите и сергии, които предлагат широка гама от пресни плодове и зеленчуци, но най-вече - ядки, сушени плодове, мед и продукти на основата на мед.
Върнете се в Софийския дворец на правосъдието и вторият вариант, който повечето хора смятат за черешката на тортата - бул . Витоша . Тази пешеходна улица съчетава луксозен външен вид с цени, които са малко по-високи от другите места в града и носи духа на най-големите търговски улици в Европа. Бул. Витоша е пълен с много магазини и бутици за маркови стоки от цял ​​свят. Освен това, има и редица вътрешни и външни барове и кафенета, които са малко по-скъпи, но те предлагат чудесно обслужване в чудесна обстановка. Бул . Висоша . е много популярен сред туристите и често ще чуете всички видове езици, които се говорят, когато ходите там. След като следобедът се уреди, мястото лесно се напълва с хора, които са на път да пазаруват или да вечерят. Просто разходката из улицата може да бъде достатъчно приятна - там винаги се случва нещо. Хората отиват да играят на живо музика там, други изпълнители правят магически трикове и може дори да се окажете в средата на уличен цирк.
Вие сте изминали дълъг път и тези торбички трябва да са наистина тежки в ръцете ви. Ако успеете да направите цялото турне в един ход, автоматично получавате статус на Shoppers. Между другото, ако решите да имате нещо за ядене тук, запомнете къде започна всичко - с Магазините. Имате шопска салата за начало и се насладете на останалата част от курса